Zapište se k nám


Absolvování autoškoly je jediný způsob, jak legálně usednout za volant. I když se vám třeba do autoškoly nechce, rozhodně nikdy nezkoušejte řídit bez řidičského průkazu. V případě že by vás policejní hlídka objevila, měli byste zákaz řízení i když řidičák v podstatě nemáte. Udělat si řidičský průkaz není nic těžkého, chce to jenom trpělivost a trochu času. Podat si přihlášku do autoškoly je jednoduché, ale složitější je celý kurz absolvovat. Zájem o absolvování autoškoly je velký napříč všemi autoškolami v celé republice, a tak je potřeba počítat s tím, že od podání přihlášky po získání řidičského průkazu uplyne pár týdnů, spíše měsíců.

formulář papír

Proč je tak zdlouhavé absolvovat autoškolu?
Zájemců o absolvování autoškoly jsou tisíce, a tak je jasné že si každý chce podat přihlášku co nejdříve. Kapacita jednotlivých kurzů je ale omezená, a dokud neprojdou kurzem všichni zájemci před vámi, nemůže se otevřít další kurz kam byste mohli chodit. Proto je nutné počkat, než si řidičský průkaz udělají ti, kteří si přihlášku podali dříve než vy. Přihláška do autoškoly je zdarma, a kurz se platí až v průběhu autoškoly. Lze se dohodnout na splátkách podle toho, jak vám to vyhovuje. Je ale nutné splatit celou částku za kurz ještě před odchodem k závěrečným zkouškám.

autoškola muž

Základní skupinou, kterou můžete absolvovat, je skupina B. Ta vás opravňuje k řízení osobních automobilů, dodávek do 3.5 t, a také k řízení menší motocyklů. Pokud byste chtěli řídit třeba karavan nebo nákladní automobil, je nutné si dodělat další skupiny řidičských průkazů. Základem pro další skupiny je získání skupiny B, takže pokud chcete být řidič z povolání, začněte s autoškolou co nejdříve. Čím dříve si přihlášku podáte, tím je větší šance že začnete dříve než jste předpokládali. Vzhledem k velkému zájmu je nejlepší ji podat ještě v září.

About The Author