Revize elektroinstalace v novém bytě


Koupit byt je vždy sázkou do loterie, protože o jeho technickém stavu vlastně nic nevíte. Představte si situaci, že se v nabídce realit objeví zajímavý byt, a vy dáte makléři najevo, že máte o něj zájem. Při troše štěstí budete úplně první, nebo alespoň mezi prvními zájemci, a pokud vás minou ti, co skupují byty na investice, aby je výhodně pronajímali, nebudete mít mnoho času a možností byt si důkladně prohlédnout, než jej koupíte. Často se stává, že lidé koupí byt ještě před tím, než si jej prohlédli, a pak bývají překvapeni, co se v něm vlastně nachází.

elektrikář při práci

Jestliže se dostanete do podobné situace, neváhejte po koupi bytu kontaktovat elektrikáře z Prahy 7, aby vaši elektroinstalaci prověřil a aby případně navrhl různé úpravy nebo dokonce kompletní rekonstrukci. V bytech v původním stavu bývají velmi často elektrické rozvody tažené ještě v původním hliníkovém provedení s plastovými a někde i s gumovými nebo dokonce textilními izolačními vrstvami. Izolace vodičů tu mohou být velmi často zpuchřelé či jinak poškozené a můžete tu být v ohrožení života anebo tu může dojít k požáru. Původní hliníková elektroinstalace již bývá ve většině bytech za zenitem své životnosti, už jen s ohledem na stáří vodičů, které byly v těchto místech pokládány někdy před sedmdesáti lety.

nářadí elektrikáře

Elektrikář z Prahy 7 technologie-budov.cz vám navrhne u stávající hliníkové elektroinstalace její rekonstrukci a přechod na moderní měděné vodiče a instalační prvky, které budou spolehlivé a bezpečné. Zároveň si můžete stanovit, kde chcete mít rozmístěné nové zásuvky, svítidla a další zařízení či spotřebiče, protože půjde o zcela novou instalaci. Důležité je, aby instalaci prováděl odborník, tedy elektrikář s patřičným certifikátem a oprávněním. Elektrikáři musí povinně podstupovat přezkoušení z vyhlášky 50, čímž je ověřována jejich pracovní způsobilost.

About The Author