Autoškola v Praze je v mnoha směrech výhodnější, než jinde


Prohlíželi jste si webové stránky pražské autoškoly a nepřehlédli jste ani rubriku Kontaktujte nás? Uvažujete o tom, že se přihlásíte ke kurzu na získání řidičského oprávnění pro řízení osobních automobilů, což je zároveň nejčastější forma výuky v autoškolách? A uvědomujete si, jaké přednosti má autoškola v Praze vůči jiným autoškolám v republice?

centrum Prahy

Praha matka měst – je velmi pravděpodobné, že jste někdy zaslechli, že je naše hlavní město matkou měst, a že je Praha také stověžatá. Tato lidová rčení souvisí s velkou koncentrací historických památek, ovšem od té doby již uplynulo několik staletí a Praha se rozrostla o desítky čtverečních kilometrů do značné plochy. Obytná i průmyslová zástavba je doslova protkána silniční sítí, kde je k dispozici velice mnoho různorodých křižovatek, odboček, nájezdů, zatáček, parkovišť a dalších dopravních jevů a právě v Praze máte možnost vyzkoušet si řídit vozidlo v natolik rozmanitém terénu, se kterým se v jiném městě nesetkáte.

jízda Prahou

Tramvajové pásy – každá tramvaj působí velmi majestátním a mohutným dojmem a vyžaduje určitý respekt. Tramvaje mají také v některých dopravních situacích přednost v jízdě a toto by měl každý adept autoškoly znát teoreticky a aplikovat pak teorii do praxe. V Praze budete mít mnoho příležitostí setkat se s tramvají a s tramvajovými pásy.

Hustota provozu – Praha je vynikajícím trenažérem na zvládání dopravních situací v hustém provozu, vyplatí se využít této možnosti, což se vám pak může hodit v osobním životě, až vedle vás nebude sedět žádný instruktor, aby vám radil a pomáhal. Naučit se zvládat jízdu v takovém prostředí je dnes někdy i vyslovená nutnost, například pro profesionální řidiče přepravních společností.

Orientace ve městě – ne vždy budete mít k dispozici navigaci, a pokud ano, co když vám vypoví službu? Měli byste se naučit orientovat se v Praze tak, abyste byli schopni dojet do cíle dle místního značení a na základě vlastních znalostí a zkušeností.

About The Author